Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι Δήμων οι πρώτοι υποψήφιοι για διαθεσιμότητα

Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι Δήμων οι πρώτοι υποψήφιοι για διαθεσιμότητα

Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι Δήμων οι πρώτοι υποψήφιοι για διαθεσιμότητα
Δεν υπάρχουν περιθώρια για να καταφέρει ο νέος υπουργός να έχει έτοιμο το σχέδιο κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου. Η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει ολοκληρωμένο σχέδιο και αρχή της κινητικότητας ως τις 8 Ιουλίου. Τα περιθώρια είναι ασφυκτικά για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και έτσι όλα δείχνουν ότι ο νέος υπουργός θα επιχειρήσει να πείσει την τρόικα ότι πρέπει να γίνει διεύρυνση των χρονικών περιθωρίων. Θα ζητήσει παράταση, έστω ως τα τέλη καλοκαιριού, ώστε να μπορέσει να παρουσιάσει τη λίστα των διαθέσιμων που θα μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία.
"Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα επιχειρήσουμε να εξασφαλίσουμε τη χρονική άνεση που θα μας εξασφαλίσει η αξιολόγηση να γίνει με αξιοκρατία και σωστά κριτήρια" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την είσοδο του χθες στο υπουργείο. Ουσιαστικά είναι η πρώτη απόφαση της νέας κυβέρνησης που προέκυψε μετά από σύσκεψη Σαμαρά, Στουρνάρα, Μητσοτάκη καθώς η κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δόση του Ιουλίου.
Από που θα επιλεγούν οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν
Όλα δείχνουν ότι υπάρχουν δυο μεγάλες δεξαμενές. Ο χώρος της Παιδείας και ο χώρος των υπαλλήλων που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε ό,τι αφορά στο χώρο της Παιδείας φαίνεται πως μιλάμε για υπαλλήλους που δεν βρίσκονται στην τάξη και διδάσκουν, ενώ σε ότι αφορά στους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, τότε μιλάμε για τους υπαλλήλους των Δήμων. Ανοιχτό όμως μένει και το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο καθώς οι απολύσεις των εργαζόμενων στην ΕΡΤ έδωσαν μια ... μεγάλη αριθμητική ανάσα στην κυβέρνηση έναντι της τρόικας, ως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να υπάρξουν συνολικά 4.000 απολύσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν άλλες 1.344 ώστε μαζί με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ οι απολύσεις να "πιάσουν" το νούμερο που θέλει η τρόικα. Το πως όλα θα γίνουν οι απολύσεις μάλλον όλα δείχνουν ότι απαντάται με το παράδειγμα της ΕΡΤ. Αυτή τη φορά ωστόσο, όπως είπε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση δεν θέλει να την πατήσει και μάλλον αντί του άμεσου λουκέτου, του ξαφνικού θανάτου δηλαδή μιας μεγάλης δημόσιας επιχείρησης θα επιλεγεί η μέθοδος της συγχώνευσης και αυτό κάνει πολλούς να βλέπουν προς τη μεριά της αμυντικής βιομηχανίας, δηλαδή στην ΕΛΒΟ, την ΕΑΒ και τα Αμυντικά Συστήματα.

ΠΗΓΗ:Ο ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου